logo

106. Yılında Çanakkale Akif'ini Arıyor

Ürün Kodu: 9786258009149
₺130,00

Çanakkale; dağların, taşların şüheda gövdesine bü-ründüğü diyar…

Çanakkale; karasıyla, deniziyle bir hilal uğruna nice güneşlerin battığı yer…

Çanakkale; tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğdu-ğu, birlik ve beraberlik ruhunun abideleştiği toprak…

İmanları, idealleri, gayeleri, duyguları bir olan, Mehmetçiklerin bir arada can verdiği kutsal vatan topra-ğıdır Çanakkale.

Çanakkale, Türk milleti olarak vatanımıza, hürriye-timize, bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın timsalidir. Vatanın, milletin bekası için gözlerini kırpma-dan canlarını feda etmeyi göze alan yüz binlerce kahra-man, “Çanakkale Geçilmez!” sözünü tarihe nakşetmişler-dir. Kardeşliğin, dayanışmanın, birliğin ve beraberliğin en çarpıcı örneklerinin yaşandığı savaş meydanında; imanı-mız, inancımız, fedakarlığımız ve bin yıllık medeniyet de-ğerlerimiz milletimizi zafere taşımıştır. Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirinde “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek: İşte çiğnet-medi namusunu, çiğnetmeyecek.” mısralarında yer verdi-ği Çanakkale kahramanlarının kazandığı bu zafer, Çanak-kale Zaferi , Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür.

Yayınevinin Diğer Kitapları