logo

Açıkdeniz Sayı 16

Ürün Kodu: 9772822276161
Yazar: Kolektif
YAYINEVİ: Açıkdeniz Dergisi
₺50,00

KÜÇÜLMENİN FAYDALARI

MURAT KURU

Büyümek, hiç durmadan büyümek, tüketimimizi arttırmak bizi daha mutlu, huzurlu yapmadığı gibi, içinde yaşadığımız gezegeni de yaşanmaz hale getiriyor. Bu kısırdöngüden çıkıp, kendimiz, insanlık ve yerküre adına, küçülmenin erdemini ve faydalarını keşfedip yeni bir yola koyulmamız gerekiyor.

 

HABERİNİZ VAR MI?

METİN KARABAŞOĞLU

İnsanın yeryüzü yolculuğu, bir ‘yalan haber’le başladı aslında. Atamız Âdem’in cennetten kovulup dünyaya inmesine sebebiyet veren olaylar zincirinin başında, İblis’in getirdiği bir yalan habere inanması vardı. Bu hatıradan, bizim de alacağımız büyük dersler var...

 

ATEŞ PAMUĞU YAKAR MI?

MUSTAFA SAİD İŞERİ

Sebep-sonuç ilişkileri üzerine, temelden farklı iki farklı yaklaşım: determinizm ve okasyonalizm. Bu bakış açıları üzerinden olaylar okunduğunda nasıl bir fark çıkıyor. Özellikle tabii felaketler için, doğru bakış açısı nedir?

 

24

BİR FAZİLET ÇAĞRISI

ÜMİT ŞİMŞEK

Hilfu’l-Fudûl... Resûlullah’ın gençlik yıllarında haksızlıkları engellemek için kurulmuş bir birlik. Erdemliler Birliği. Bu birliğin niteliği ve Resûlullah’ın ona katılmış olması ve sonrasında yine olsa yine katılırım buyurması, bugün için ve bizim için neler söylüyor?

 

“HAKİKATE SADAKATİMİZİ KAYBETTİK”

MUSTAFA ÇAĞRICI

Hz. Peygamber’in insanlara güven veren karakteri, insanlığı güzel ahlakta buluşturan kişiliği, bunun getirdiği dönüşüm... Buna karşılık, Müslüman dünyada zaman içinde din ile ahlak arasında açılan mesafe ve bugünkü durumumuz... Nerede düştük, nasıl doğrulabiliriz?

 

“GERÇEK SANAT GÖKYÜZÜ”

CAN RIFAT TURCAN

Gökyüzü aşığı bir astrofotoğrafçı. Gökyüzüne bakıp, şehir ışıklarıyla kaybolanı fotoğraflarıyla günyüzüne çıkarıyor, yeniden görmemizi sağlıyor. Kendisiyle gökyüzü ve sanatı üzerine, arkadaşımız Tahsin Törk söyleşti.

Hepsi ve daha fazlası Açıkdeniz’in Nisan’23 sayısında okurunu bekliyor.

Yazarın Diğer Kitapları

Son görüntülenen ürünler