logo

Atatürk ve Türk Kadını

Ürün Kodu: 9789756238738
YAYINEVİ: Nergiz Yayınları
₺200,00

ANADOLU KADINININ GÖSTERDİĞİ ÇOK ULVİ, ÇOK YÜKSEK, ÇOK KIYMETLİ ÖZVERİDİR.

 

ANADOLU KADINININ GÖSTERDİĞİ ÇOK ULVİ, ÇOK YÜKSEK, ÇOK KIYMETLİ ÖZVERİDİR. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, ANADOLU KÖYLÜ KADINININ üstünde kadın mesaisi zikretmek imkânı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını;

“- Ben, Anadolu kadınından daha çok çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim” diyemez.”

“ Belki erkeklerimiz memleketi istila eden düşmana karşı süngüleri ile düşmanın süngülerine göğüslerini germekle düşman karşısında ispatı vücut ettiler. Fakat ERKEKLERİMİZİN OLUŞTURDUĞU ORDUNUN YAŞAM KAYNAKLARINI KADINLARIMIZ İŞLETMİŞTİR. MEMLEKETİN VARLIK NEDENLERİNİ HAZIRLAYAN KADINLARIMIZ OLMUŞ VE KADINLARIMIZ OLMAKTADIR. Kimse inkâr edemez ki, bu savaşta ve ondan önceki savaşlarda milletin hayat kabiliyetini tutan hep kadınlarımızdır. ÇİFT SÜREN , TARLAYI EKEN, ORMANDAN ODUNU, KERESTEYİ GETİREN ,ÜRÜNLERİ PAZARA GÖTÜRERERK PARAYA ÇEVİREN, AİLE OCAKLARININ DUMANININ TÜTTÜREN, BÜTÜN BUNLARLA BERABER, SIRTIYLA, KAĞNISIYLA, KUCAĞINDAKİ YAVRUSUYLA, YAĞMUR DEMEYİP, KIŞ DEMEYİP, SICAK DEMEYİP CEPHENİN MÜHİMMATINI TAŞIYAN HEP ONLAR, HEP O ULVİ, O FEDAKÂR O İLAHİ ANADOLU KADINLARI OLMUŞTUR.

Son görüntülenen ürünler