logo

Beş Güzeller

Ürün Kodu: 9786256791497
₺115,00

Peygamberler insanlar için güneş, ay ve yıldızlar gibidirler. Onlara bakarak yollarını bulurlar, içlerini ısırlar, hayatlarını düzenlerler ve umutlarını tazelerler. Hem bu dünyada yolcu değil miyiz? Bizi cennete giden trene bindirecek ve güvenli bir yolculuk yapmamızı sağlayacak olanlar da peygamberler değil mi? Peygamberlerin hepsi aynı mesajla gelmişlerdir. Toplumlarını bir olan Allah’a inanmaları, ondan başka ilah olmadığı, dünya hayanın geçici olduğu, ölümden sonra tekrar dirillip cennete sonsuz bir hayat yaşayacağı gibi inanç konularında bilgilendirmiş ve yönlendirmeye çalışmışlardır. Hepsinin ortak bir mesajla geldiklerine güzel bir örnek de dünyanın her yerinde geçerli olan evrensel ahlak kurallarının bulunmasıdır. Saygı, sevgi, güvenilirlik, eşitlik, topluma ve aileye karşı sorumluluk sahibi olmak gibi genel kurallardır bunlar. Hırsızlık ve yalan söyleme dünyanın her yerinde ayıplanırken, insan öldürmek en büyük suçtur. Hediye vermek, arkadaşlık kurmak, doğru ve dürüst olmak, kimsesizlere sahip çıkmak gibi tutumlar da her toplumda övülen davranışlardır. Esma Öğretmen ve meraklı öğrencileri yeni maceralarına sizleri de bekliyor…

Ümmü Özçelik Er

1973 Antalya Akseki doğumludur. İlkokulu Antalya ilinde bitirdi. İlkokuldan sonra Diyanet işleri Başkanlığı Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimi aldı. 1999 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini; 2015 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Hadis Anabilim dalında  “Hadislerin Şifahi Rivayeti ve Hadis Hafızlığı” isimli tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 2008 -2017 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığında Vaiz olarak görev yaptı.

YAZMA SERÜVENİ

Okuma ve yazmayı ilkokula başlamadan önce öğrendi. Okumak ve yazmak hep mutluluk kaynağıydı.   İlkokulda her çocuğa sorulan “Ne olmak istiyorsun?” sorusuna hiç düşünmeden verdiği cevabı: “Yazar olmak istiyorum.” Mesleğiyle ilgili yazıların dışında eğitici çocuk hikâyeleri yazmayı seviyor. Yazarlık, editörlük ve lektörlük eğitimlerine katıldı. Bu alanda yetkinliğini artırmak için okuma ve araştırmalarına devam etmektedir. Evli ve üç çocuk annesi olup Antalya ilinde ikamet etmektedir.

Şimdilerde en sevdiği söz: “Yazıyorsak Bir Sebebi Var.”

Son görüntülenen ürünler