logo

BEYİN ve DOĞA - Dünyanın Güzelliklerine Neden İhtiyacımız Var

Ürün Kodu: 9786257789578
₺120,00

2017 yılının Eylül ayında bir gün uyandığında felç geçirdiğini fark eden Michel Le Van Quyen, bu beklenmedik durumuna sessizlik ile hareketsizliğin nasıl iyi geldiğini anlattığı Beyin ve Sessizlik eserinin ardından, şimdi de doğanın insan beyni üzerindeki olumlu etkilerini araştırıyor. 

Ormanda yürürken neden dingin hissettiğimizi hiç merak ettiniz mi? Denizin görüntüsü ve kokusu bize neden bu kadar keyif veriyor? Dağlar bize neden ilham aşılıyor ve günlük endişelerimiz konusunda perspektif kazanmamıza yardım ediyor? Başka bir deyişle: Beynimiz doğanın güzelliğinden nasıl faydalanıyor? Deneyimli nörobilimci Michel Le Van Quyen, Beyin ve Doğa’da işte tam olarak bunu açıklıyor; insan vücudunun en karmaşık organlarından birinin, doğadayken değişen işleyişini anlamamıza yardımcı oluyor.

Doğa ile temasın çok çeşitli olabileceğini gösteren iyi belgelenmiş araştırmalarla dolu bu kitap, dışarı çıkmak için yoğun bir istekduymanızı ve doğanın herkesin ulaşabileceği bir yerde olduğunu hatırlamanızı sağlayacak

Son görüntülenen ürünler