logo

Bilinç Romantik Bir İndirgemecinin İtirafları

Ürün Kodu: 9786259993362
Yazar: Christof Koch
YAYINEVİ: Mitra Yayınları
₺300,00

Christof Koch, kariyerinin büyük bir bölümünü beyin fiziği ile fenomenal deneyim arasındaki görünüşte kapatılamaz uçurumu kapatmaya adamıştır. Kısmen bilimsel bir bakış, kısmen anı, kısmen de fütüristik bir spekülasyon olan bu ilgi çekici kitap, Koch'un bilinç için ampirik bir açıklama arayışını anlatmaktadır. Koch sadece modern bilinç biliminin doğuşunu değil, aynı zamanda arayışının altındaki motivasyonunu da anlatmaktadır - hayatın anlamlı olduğuna dair içgüdüsel (hatta "romantik") inancını. Bilincin nörobiyolojisine dair modern araştırmaların ön saflarından hikâyelerin yanı sıra dikkat ve farkındalık arasındaki ayrım, bilinçdışı, nöronların Homer Simpson'a nasıl tepki verdiği, özgür iradenin fiziği ve biyolojisi, köpekler, Der Ring des Nibelungen (Nibelung Yüzüğü), hissedebilen makineler, kişisel bir Tanrı'ya olan inancını kaybetmesi ve üzüntü gibi çeşitli konular üzerine kendi düşüncelerini aktarmaktadır. Bunların hepsi onun hayatının işi olan bilincin köklerini açığa çıkarma çabasının nirengi noktalarıdır.

Christof Koch, Seattle'daki Allen Beyin Bilimi Enstitüsü'nün Başkanı ve Baş Bilimsel Sorumlusudur. The Quest for Consciousness ve diğer kitapların yazarıdır.

"Bilim yazarlığının en iyi örneği."

-Anil Seth, Times Higher Education

"Bu kitap sizi Koch'un kendi bilincinin küçük bir parçasıyla baş başa bırakacak, onun kafasından koparılıp sizinkine aktarılacak."

-Laura Sanders, Science News

"Bu kitap boyunca Koch ile tartıştım. Ve o anların her dakikasına bayıldım."

-Robert Stickgold, Nature

Son görüntülenen ürünler