logo

Bir Birim Olarak Çakıl Taşı

Ürün Kodu: 9786254436468
Yazar: Elif Toz
YAYINEVİ: MEAV Yayıncılık
₺120,00

Çakıl taşı kadar önemli ne olabilir ki şu hayatta! Ay’a ya da Mars’a giden araçlar, çakıl taşlarını toplayıp geri dönüyor.

Ama Dünya’da herkes onların üzerine basıp geçiyor. Neden hiç önem verilmiyor çakıl taşlarına, bunu anlamam gerçekten imkânsız.

 

Yetişkinlerin önemsemediği bazı sorular, başta Murat olmak üzere birçok çocuğun zihninde çınlıyor! Sınırsız hayal gücü, dipsiz soru kuyuları, katıksız mizah, güçlü gözlem yeteneği...

Hepsi Bir Birim Olarak Çakıl Taşı’nda etkisini gösteriyor.

 

Okula, derslere, Yoğurtçu Parkı’na ve elbette çakıl taşlarına farklı bir bakış açısı.

Elif Toz 

1978 doğumlu. Elektrik Mühendisliği eğitimi aldı. Mezun olduğundan beri enerji sektöründe mesai yapıyor. Kitap okumayı sevmeyen çocukların da beğenmesi umuduyla çocuk kitabı yazmaya çalışıyor. Pop-up kitap koleksiyoneri olmayı hayal ediyor. Kahveyi, ayçiçeğini, keçileri, çocukluğunu ve Kadıköy’ü çok seviyor.

 

Yusuf Tansu Özel 

1976 Ankara doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde grafik tasarım eğitimi aldı. Uzun yıllar reklam ajanslarında çalıştı. Bir gün, hayallerini ertelememe kararı alarak eşiyle birlikte Latin Amerika’ya gitti. Altı ay boyunca keşfettiği yeni yerlerin hikâyelerini resmetti. Bu süreçte resim yapmayı ne kadar çok sevdiğini bir kere daha anladı ve Türkiye’ye döndükten sonra çocuklar için resim yapmaya karar verdi. Eşi, oğlu ve kızıyla birlikte İstanbul’da yaşıyor. Kitaplar resimlemenin yanı sıra çocuklarla atölyeler yapıyor.