logo

Din Sosyolojisi

Ürün Kodu: 9789758717996
Yazar: Hans Freyer
₺125,00
Yeni-Hegelci olarak tanınmakla birlikte Marx DiltheyHusserl MaxWeberve Simmel'den de etkilenen HansFreyer toplum felsefesine ve özellikle bir gerçeklik bilimiolarak toplumbilimi'nin ana yolunda gelişmesine yaratıcı ve yorulmaz çalışmalarıyla önemli katkılarda bulundu.

Freyer Gerçeklik Bilimi Olarak Toplumbilimi (Soziologieals Wirtschaftswissenschaft1930) adlı eserini yayımladığı yıl; Alman dinbilimci ve din sosyolojisinin önde gelen bir adı JoachimWach Din Sosyolojisine Giriş(Einführung in dieReligionssoziologie 1930) eserini Freyer'e ithaf ediyordu. Bundan sekiz yıl sonra Latin Amerika'da Buenos Aires Üniversitesi'nden toplumbilimci AlfredoPovina Freyer'den etkiler taşıyan GerçeklikBilimi Olarak Toplumbilimi (Sociologiacomeciencia de realidad 1939)'ni yayımladı. 1950'li yıllarda İstanbul ve özellikle Ankara Üniversitesi'nde onun yıllarca hizmetleri sosyolojiyi gerçeklik bilimi anlayışına kavuşturmada Türkiye için büyük bir imkândı.

HansFreyer'in Türkiye'deki verimli çalışmalarının başka bir ürünü olan Din Sosyolojisi kitabı tanımlanması bir çerçeve çizilmesi zor bir alanda konunun nasıl ele alınması gerektiği ile ilgili toplumların maddi ve manevi geniş etkileşim sahalarına girerek ciddi bir perspektif sunuyor.

Son görüntülenen ürünler