logo

Eğitim Psikolojisi

Ürün Kodu: 9786055863241
Yazar: Kolektif
YAYINEVİ: Kriter Yayınları
₺16,20
Eğitimde eğitilenin merkeze alındığı her şeyin ona göre ve onun için düzenlendiği günümüzde çocuğu yetiştirmenin en önemli koşulunun onu ve gelişimini bütün yönleriyle tanımak olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Çok yönlü ve karmaşık bir süreç olan eğitimin bireysel temelleriyle ilgili bir bilim dalı olan Eğitim Psikolojisi bireyin nasıl geliştiğini nasıl öğrendiğini gelişimi ve öğrenmeyi hangi faktörlerin etkilediğini araştırarak bu konularda başta öğretmen anne-baba olmak üzere tüm eğitimcilere karşılaştığı eğitimsel sorunların çözümünde yararlanabileceği değerli bilgiler sunar.
Bu düşüncelerden hareketle oluşturulan bu kitapta gelişim ve öğrenme olmak üzere iki temel konu üzerinde durulmuştur. Kitabın ilk on bölümünde eğitim-psikoloji ilişkisi ve gelişim çeşitli boyutlarıyla ele alınırken son on bölümünde öğrenme öğrenme ve öğretme kuram ve yaklaşımları üzerinde durulmuştur.
Bu bilgileri içeren kitap öncelikle öğretmen adayı öğrencilere gelişim ve öğrenme konusunda gerekli bilgileri kazandırarak öğrencilerin öğrenme ve öğretme yaşantılarını zenginleştirmeyi; anne-babalara çocuklarının gelişim özelliklerini göstererek onların öğrenme yaşantılarına destek olabilmeyi amaçlamıştır.

Son görüntülenen ürünler