logo

Hayatımın Dönüm Noktası

Ürün Kodu: 9786257785297
Yazar: Mark Twain
YAYINEVİ: Epona
₺162,00

“Bütün modern Amerikan edebiyatı, Mark Twain’in yazdığı Huckleberry Finn adlı kitaptan çıkmıştır,” diyor Hemingway. Ülkemizde ve dünyada en çok iki romanıyla, Tom Sawyer ve Huckleberry Finn’le tanınan Twain yetmiş dört yıllık ömrüne otuza yakın kitabın yanı sıra binlerce gazete yazısı, mektup ve konuşma sığdırmıştır. Hayatımın Dönüm Noktası, bu büyük romancının bu tür kurmaca dışı metinleri ile denemelerini özgün bir derlemede bir araya getiriyor. Twain’in yazılarına, kitabın çevirmeni Bülent O. Doğan’ın önsözü eşlik ediyor.

 

Kitap boyunca Twain’in yazıya ve edebiyata dair görüşlerinin yanı sıra içinde yaşadığı dünyaya dair fikirlerine, binlerce kilometrelik dünya turuna, meşgul olduğu farklı mesleki deneyimlere ve insana bakışına romanlarından aşina olduğumuz mizah ve ironisi eşlik ediyor.

 

 

 

Bazı yazarları öyle iyi tanırız ki, hiçbir kitabını okumasak bile hakkında bir fikrimiz vardır. Bazen de edebiyatçıların geniş külliyatındaki belli kitaplar öyle öne çıkar ki, başlıkları yazarın adından iyi bilinir.

 

Yansımalar dizisi, bu tür yazarların o en bilindik eserlerinin ötesine uzanıyor. Roman ile öykülerinin sınırlarını aşarak denemeleri, makaleleri, köşe yazıları ve konuşmalarıyla yazarların düşünce dünyasına ayna tutuyor. Önsözlerle zenginleşen bu özgün derlemelerin ışığında hayata, topluma, sanata, siyasete dair görüşleriyle iç dünyaları sayfaya yansıyor.

Yazarın Diğer Kitapları

Son görüntülenen ürünler