logo

İki Dil Bir Kitap

Ürün Kodu: 9786256791473
₺225,00

Kütahya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Fars dili ve edebiyatı lisans ve yüksek lisansı bitirdi. İstanbul Üniversitesi Türk dili ve edebiyatı bölümünü de okudu. Halen İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde okumaktadır. Üniversite dönemindeki başarısı ve dile olan yeteneği onun Fars dilinin gelişmesine neden olmuştur.

Ahmed Şamlu ve Sepid Şiir ile ilgili yüksek lisans tezini yazmış olup bu süreçte İran modern edebiyatı ile yakından ilgilenmiştir. Daha çok ilgi alanı modern edebiyat olup hem Fars hem de Türk edebiyatı ile oldukça iç içedir.

Üniversite bittikten sonra İran Şiraz Üniversitesine dil eğitimime gitmiştir. 2011 yılından beri aktif olarak İran ile çalışmakta olup bu kültür ile iç içedir. Bir dönem yabancılara özellikle İranlılara Türkçe eğitimi vermiştir.

Türkiye İran arasında çeşitli konularda danışmanlık yapmış olup İran edebiyatı ve sinemasına olan ilgisi onu sinema alanında çalışmaya yönlendirmiştir.

Çeşitli dergilerde yazılar yazmıştır. Aynı zamanda sinema sektöründe aktif olarak çalışmakta olup yapımcılık, oyunculuk yapmakta ve kendi filmlerinin hikaye ve senaryolarını yazmaktadır.

Türkçe ana dili olup iyi derecede Farsça bilmekle İngilizce ve Almanca da bildiği diller arasındadır.

Son görüntülenen ürünler