logo

İstanbul’da Mantar Avı

Ürün Kodu: 9786256385719
₺224,00

Emre ve Ezgi, Belgrad Ormanı’nın yanı başında yaşayan dedelerini ziyaret etmeye gider ve ormanda bir yürüyüşe çıkarlar. Sonbaharın renklerine bürünen ormanda, onlarla tanışmayı bekleyen canlılar var. Onlar ne hayvan ne de bitki: MANTARLAR!

Ülkemizdeki bitki örtüsünün ve toprağımızın en önemli zenginliklerinden mantarları tanıyalım mı? Kitapta Mantar Amca olarak karşımıza çıkan  Mikolog (mantar bilimci) Jilber Barutçiyan eşliğinde mantarların dünyasında bir yolculuğa çıkalım ve yanı başımızda yaşayan bu canlıları yakından tanıyalım.

Yazar Hakkında:

Jilber Barutçiyan

1962 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra 20’li yaşlarda İsviçre’ye yerleşti. Mantar­lara ilgisi önce merakla başladı. Sonra mantarlar hobisi hâline geldi ve zamanla bu hobi, uzmanlığa dönüştü. İsviçre’de ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde 20 yılı aşkın bir süre boyunca mantarlar konusunda çeşitli kurs, seminer ve arazi faaliyetlerine katıldı. Üyesi bulunduğu İsviçre Mantar Uzmanları Kuruluşu’nun (VAPKO) diplomasını 2006 yılında alan Barutçiyan, aynı yıl Türkiye’ye geri döndü. Barutçiyan, arazi ve eğitim çalışma­larına devam ederken mantar hakkında kitaplar kaleme almakta, çeşitli gruplara arazide mantar eğitimi ver­mekte ve katılımcıların mantar toplama deneyimlerine rehberlik etmektedir.

 

Çağnam Erkmen

1963 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nde okudu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde tamamladıktan sonra kariyerine yazarlık yaparak devam etti. Yok, Yıldızfer ve Sana Kim Sarılacak yazarın sevilen romanları arasındadır. Jilber Barutçiyan’la kaleme aldığı bu kitap ise yazarın ilk çocuk kitabıdır.                                                                                                    

Son görüntülenen ürünler