logo

İstanbul'un Gizli Büyücüleri

Ürün Kodu: 9786053753650
Yazar: Aylin Ünal
YAYINEVİ: İthaki Yayınları
₺145,00
'İçinde yaşadığımız dünya yaşlı bir ağaçsa İstanbul da o ağacın tam kalbinde durur. Bu nedenle İstanbul'da her ne olursa olsun bundan tüm dünya etkilenir.' Eski gizemciler İstanbul'la ilgili böyle söyler. Kentte yaşayanlar bilir ki şehir güzel yüzünü herkese göstermekten pek de hoşlanmaz. Koyu karanlık derin ormanların bağrında saklanmış bilge bir baykuştur İstanbul ancak onu gören olmaz.''

Giovanni Scognamillo ile beraber imza attığı Vampir Manifestoları ile Scognamillo hakkında hazırladığı Aşk ve Korku adlı kitaplardan tanıdığımız Karanlığın Çocukları adlı radyo programını ilgiyle takip ettiğimiz yazar Aylin Ünal bu kez merkezine İstanbul'u ve Galata'yı alan bir fantastik kurguyla çıkıyor karşımıza. İstanbullu büyücülerle yapılmış görüşmelerin hikâyeleriyle karşılaştığımız kitapta belgesel ve kurgu araştırma ve hayal gücü iç içe geçiyor.

İstanbul'un Gizli Büyücüleri'nde gerçekliğin satır aralarında kalan büyülü olayların ve şehrin sokak aralarında saklanan gizemli insanların öykülerini okuyacaksınız. http://www.veriotomasyon.com/product/image/984dbb48-47a5-427f-a705-5646cfe1d964/1081980-1.jpg Yapay Zeka Nasıl Oluşturulur? Ve Matematik Üzerine İlgi Çekici 34 Başlık 9786053752851 28 Richard Elwes İthaki Yayınları 0 Genel Matematiğin karmaşık konularının keyifli ve anlaşılır bir dille kaleme alındığı bu kitabın dilimize kazandırılması memnuniyet verici.
Bir matematik eğitimcisi olarak öğretmen adayı öğrencilerimize yararlı bir kaynak olacağını düşünüyorum.

Prof. Dr. Emine Erktin
Boğaziçi Üniversitesi
Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü

Matematik eğlencelidir! Eğlenceli olmasının yanında günlük hayatımızda hatta doğada karşımıza çıkabilen fikirleri ilişkileri ve örüntüleri de içerir. Matematiğin soyut ve ciddi yüzünün ötesinde herkesin ilgisini çekecek örnekleri içeren bu kitap gerek öğrencilerin gerek öğretmen ve öğretmen adaylarının ellerinden düşüremeyecekleri bir kitap olma niteliğinde.

Doç. Dr. Hatice AKKOÇ
Marmara Üniversitesi Atatürk Egitim Fakültesi
OFMAE Bölümü
Matematik Egitimi Anabilim Dalı http://www.veriotomasyon.com/product/image/984dbb48-47a5-427f-a705-5646cfe1d964/1050931-1.jpg Denizkızının Deliliği 9786053753711 36 Jim C. Hines İthaki Yayınları 0 Edebiyat Belki duymuşsunuzdur; bir kralın kızı olan genç denizkızının insan bir prensin hayatını kurtarıp ona âşık olduğu eski bir hikâye vardır.

Denizkızının prense duyduğu sevgi o kadar masum bağlılığı o kadar saftır ki onunla beraber olmak için her şeyi göze alabilir. Hayatından ailesinden ve yaşadığı denizden vazgeçip insan olur. Ancak prens başka birine âşık olmuştur.

Efsaneye göre küçük denizkızı çok sevdiği prens âşık olduğu kadınla mutluluğu bulsun diye kendi hayatını feda eder.

Ama efsaneler yalan söylüyor!

Masalların üç önemli prensesini bir araya getiren bu sürükleyici romanda Jim Hines Küçük Denizkızı'nın öyküsünü Külkedisi Pamuk Prenses ve Uyuyan Güzel üzerinden anlatıp genç okurlarını eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. http://www.veriotomasyon.com/product/image/984dbb48-47a5-427f-a705-5646cfe1d964/1083815-1.jpg Sınırdaki Ev 9786053753735 26 William Hope Hodgson İthaki Yayınları 0 İngilizce Korku edebiyatının ustalarından William Hope Hodgson'ın en önemli eseri olarak kabul edilen Sınırdaki Ev bilimkurgunun gotik edebiyatın ve fantastik kurgunun iç içe geçtiği tekinsizbir öyküye sahne oluyor. Lovecraft'ın hayranlık duyduğu eserlerden biri olan bu kitap yeraltı ile yeryüzününDünya ile Kozmos'un geçmiş ile geleceğin gerçeklik ile fantastiğin arasında sıkışıp kalan bir münzevinin öyküsünü anlatıyor. Modern edebiyatın başlıca konuları arasına giren Zaman Ev Birey Akıl gibi kavramlar hakkında yadırgatıcı birbakış açısı sunan Sınırdaki Ev her zaman sınırlar"la ilgilenmiş olan korku edebiyatının bize tuttuğu aynalardan biri. Hodgson'ın da gösterdiği gibi sırlarımız sınırlarımızda gizli.