logo

İyileştirici Hikaye Anlatımı

Ürün Kodu: 9786259422916
Yazar: Susan Perrow
YAYINEVİ: Üçüncü Göz
₺220,00

21. yüzyıl, büyük bir zorluk ve belirsizlik zamanıdır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi böyle belirsiz geleceklere hazırlamak için onlara ne sunabiliriz?

Mevcut değişim hızına ayak uydurmak ve yarattığı zorlayıcı durumlara çözümler bulmak oldukça zor. Ancak küçük çocukların ve daha büyük çocukların da her şeyden çok ihtiyaç duyduğu şey, ebeveynlerinin kucağına ya da ayaklarının dibine oturmak ve onların anlattığı hikâyeleri dinlemektir. Hikâyeler, çocukların yeniden kalpleriyle bağ kurmasını sağlayabilir. Bu, kendi içinde iyileştiricidir.

Bu kitabın amacı iki yönlüdür: kendi iyileştirici hikâye yazma sürecinizde yardımcı olmak ve sizinle, zorlayıcı durumları ele alma ile karakteri besleme ve oluşturma potansiyeli olan tamamlanmış hikâye örneklerini paylaşmak. İkinci kısım ise bu tür çalışmaların meyvelerini sunar: çocuklardaki her türlü zorlayıcı davranış ve durumları değiştirmek için 101 iyileştirici hikâye.

İyileştirici Hikâye Anlatımı çocukların hayatlarını değiştirecek ve aynı zamanda okuyan yetişkinlere daha fazla iyileştirici hikâye yaratmaları ve anlatmaları için gereken ilhamı verecektir.

Susan Perrow

Bir yazar, hikâye anlatıcısı, öğretmen eğitmeni ve ebeveyn eğitimcisi olan Susan Perrow, son 30 yıldır diğer kültürlerden hikâyeler topluyor, hikâyeler yazıyor, çocuk ve yetişkin gruplarına hikâyeler anlatıyor. Tüm bunları Avustralya, Kuzey Amerika, Afrika, Asya, Çin ve Avrupa’da öğretmenlik, ders verme ve danışmanlık kariyeri ile birleştiriyor. Derlemeleri ve öykü koleksiyonları birçok dilde yayımlanmaktadır.

 

Gizem Karahasanoğlu İnce

1989 yılında Gelibolu’da doğan çevirmen ilk ve orta öğretimini de burada tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelerek Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümünü İngilizce okumuştur. Mezuniyetinin ardından Klinik Psikoloji’de yükseklisans yapmıştır. 2012 yılından itibaren danışan görmekte ve 2018 yılından itibaren çoğunlukla psikolojiyle ilgili kitap çevirileri yapmaktadır.