logo

Kör Bakış

Ürün Kodu: 9786057428769
YAYINEVİ: Nova Kitap
₺260,00
İzlediğiniz tüm reklamlarda saatin 10.10'u gösterdiğini hiç fark ettiniz mi? Ya da tüm fast-food restoranlarının logolarında kırmızı veya sarı kullandığını? Bazı mağazaların da her zaman indirimde olduğunu?

Bu detayların farkında olmayabilirsiniz ancak bunlar sizi baştan beri etkiliyorlar. Her alışverişinizde ekranı her kaydırdığınızda veya bir şeye her tıkladığınızda pazarlamacılar davranışınızı daha doğru bir şekilde tahmin etme yeteneği kazanıyor. Bugünlerde markalar sizin hakkınızda sizden daha çok şey biliyor.

Nörobilimci Matt Johnson ve pazarlama gurusu Prince Ghuman bilime ve gerçek dünyadan ilgi çekici hikâyelere dayanarak beyin ile markalar arasındaki şaşırtıcı ilişkinin derinliklerine dalıyor ve pazarlamanın zihinsel hayatımızın her yönüne nasıl dokunduğunu gösteriyor.

Kararlarımızın kontrolünün bizde olduğunu düşünmeyi severiz ancak gerçek çok daha karmaşıktır. Kör Bakış pazarlama söz konusu olduğunda size görülemeyeni görme yeteneği verecek böylece kendi şartlarınıza göre tüketebilmenizin yolunu açacak. Beyninizin nasıl çalıştığını ve markaların nasıl beyninize yönelik tasarımlar yaptığını öğrenecek ve psikolojinizin nasıl etkilendiğini bunun da tüketici davranışlarınıza nasıl yansıdığını anlayacaksınız.

Son görüntülenen ürünler