logo

Monte Kristo Kontu

Ürün Kodu: 9786054985395
YAYINEVİ: Antik Kitap
₺21,76

Alexandre Dumas’nın unutulmaz eseri Monte Kristo Kontu insan hayatının anlık olaylarla nasıl değişebileceğini gösteren eşsiz bir roman.

 

Genç ve dürüst denizci Edmond Dantes’nin sakin, mutlu, kendi hâlinde bir yaşamı vardır, fakat Dantes kıskançlık hissinin esiri olmuş üç arkadaşının iftirasına maruz kalır. Henüz 19 yaşındayken hapse düşer ve tüm hayatı alt üst olur. Tam 14 yılını geçirdiği hücrede bir gece bazı sesler duyar ve firar etmeye çalışan başka bir mahkûmla dost olur. Dantes’nin hayatının asıl kırılma noktası burasıdır işte… Monte Kristo Adası’nda bulunan ve hücre arkadaşı Farya sayesinde haberdar olduğu gizli bir hazine Dantes’nin yönünü bambaşka bir tarafa çevirir. Zorlu bir kaçış macerasının ardından tek başına muazzam bir servetin sahibi olan Dantes, artık kendi hâlinde genç bir denizci değil; servet, güç ve intikam hissiyle donanmış Monte Kristo Kontu’dur.

 

Haksızlık, adalet, iyilik, kötülük, hırs, intikam, varlık ve yokluk kavramları 1830 Devrim’inde aktif rol alan Alexandre Dumas’nın eşsiz kurgusuyla anlatılırken, o dönem Fransa’da yaşanan siyasi olaylar, iç çatışmalar ve mevki hesapları da bu soluksuz macerada gözler önüne seriliyor.

 

“Dumas sanatın zirvesiydi. Hiç kimsenin oyunları ya da romanları onunkilerin üzerine çıkmıştır ya da çıkabilir.” George Bernard Shaw

 

“Kusursuz bir anlatım…” Robert Louis Stevenson

 

Yazarın Diğer Kitapları

Son görüntülenen ürünler