logo

Mümkünatı Yok

Ürün Kodu: 9786052651629
YAYINEVİ: İthaki Yayınları
₺185,00
1930 Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı
 
“Güncel olayların tüyler ürpertici netlikte bir öngörüsü.” –Guardian
 
“Sadece Lewis’in en önemli kitabı değil, şimdiye değin bu ülkede yazılmış en önemli kitaplardan biri.” –The New Yorker
 
“BİR NESİL BOYUNCA KÖTÜ YOLLARA MÜSAMAHA GÖSTEREN BİR ÜLKE ÖYLE ZEHİRLENECEKTİR Kİ SONU ASLA İYİ OLMAYACAKTIR.”
 
İki dünya savaşı arasındaki dönemin eleştirel yaklaşımıyla ünlü yazarı Sinclair Lewis modern toplumsal gidişatı erkenden çözümleyip teşhis eden, akıl ve mizah dolu yaratıcılığıyla Nobel Ödülü’ne layık görülmüş bir yazar. En önemli eserlerinden Mümkünatı Yok ise dönemi için bir alternatif gelecek sunan ve sunduğu karamsar geleceğin gerçekleştiği ender alternatif tarih romanlarından biri.
 
Çok şeye gebe, barut fıçısı 1930’ların sonu yaklaşırken Avrupa savaşa, ABD ise başkanlık seçimine gidiyor. Demokrasi ve özgürlükler tüm dünyada ayaklar altında ve “Özgürlüğün Ülkesi”nin de geleceği eskisi kadar güvende görünmüyor. Herkesin aklında aynı korku, aynı soru: Faşizm bizim ülkemizde de galip gelebilir mi? Sıkı bir siyasi liberal olan gazeteci Doremus Jessup’ın aklıselime inancı tam olduğundan cevabı belli: Mümkünatı yok!
 
Ama süreç başka türlü işliyor, kimbilir kaçıncı defa tekerrür eden tarihin sahnesi bir tirana kalıyor. Bir kader seçiminin eşiğindeki ülkesini alternatif fakat çok da imkânsız olmayan, karanlık bir gelecekle yüzleştiren Sinclair Lewis, Mümkünatı Yok’ta demokrasiye neden ihtiyaç duyduğumuzu bir kere daha hatırlatıyor.
 
En güçlü ve gözü pek idealistlerin, insanlığın gelişiminin en büyük yaratıcıları olmak yerine onun en kötü düşmanları olmaları mümkün mü?
 
Mümkünatı Yok, eşikteki tehlikeye dair küçük bir uyarı.

Son görüntülenen ürünler