logo

Mut Kestaneleri

Ürün Kodu: 9786259908588
₺250,00

“Mut Kestaneleri”,Nüfus Mübadelesi’yleKavala’dan gemiyle Türkiye’ye gelen mübadil Ali Bey ve ailesinin romanıdır.Rumeli’de son bulmayan savaşlar ve bu savaşların getirdiği toprak paylaşma hırsı ile doğduğu topraklarda bir anda ötekileşen insanların, birkaç bavula ve sandığa sığdırmaya çalıştıkları geçmişlerini ve YunanistanKavala’dan Samsun Canik’e savrulan hayatlarının hazin öyküsünü okuyacaksınız.

Her ne kadar yaşadıkları savaşlara, çete baskınlarına, ölümlere ve yıkımlara şahit olsalar, akıbetlerinin bir gün memleketlerini terk etmek olacağını bilseler de asla umutsuzluğa düşmeyen ve her zaman “yüzlerini güneşe dönüp karanlıkları arkalarında bırakan” insanların romanıdır “Mut Kestaneleri”.

Yazarın mübadele yıllarının kahramanları olarak Ali, Vedide, Gülsüm, Abbas dayı, Hasan, Hüseyin, Fatma ve diğerlerinin edebiyatımızdaki yerlerini ölümsüzleştirmeyi akıcı bir üslup ve duru bir anlatımla başardığı kanaatindeyiz.

Yazar, tarihî bilgi birikimi ve gözlem gücüyle yaşananları kendi gözünden okuyucuya sunuyor. Bu romanda; umudunu ve masumiyetini hiçbir zaman kaybetmeyen insanların öyküsünü kimi zaman “mut”lulukla kimi zaman da hüzünle okuyacaksınız.

Son görüntülenen ürünler