logo

Okur Kitap Dergisi Sayı 32

Ürün Kodu: URUN-079407
Yazar: Kolektif
YAYINEVİ: Okur dergisi
₺60,00

32. sayımızla huzurlarınızdayız.

Yapay zeka yıllardır gündemde olan bir konu ama son zamanlarda chatgpt, bard gibi uygulamaların piyasaya ücretsiz bir şekilde sürülmesi ve yaygınlaşması ile birlikte daha farklı tartışmalara yol açtı. Yapay zeka uygulamaları aracılığı ile kullanıcılar artık basit metinler yazdırabiliyor, özellikle kurgusal ve akademik metinler üretebiliyor.

Yapay zeka hikayeleştirme konusunda epey marifetli görünüyor. Herhangi bir konuda (seyahatten alışverişe, spordan sağlığa kadar) size öneriler sunabiliyor. Pek çok sektörde ücretli yaptırılan ve insan emeğine dayanan pek çok iş (çeviri de dahil) yapay zeka uygulamaları ile çok daha pratik ve masrafsız bir şekilde mümkün hale geliyor. Üstelik kendisini sürekli geliştiriyor. Muhtemelen bir yıl gibi çok kısa bir sürede oldukça ciddi ilerlemeler kaydedilecek. Peki bizi neler bekliyor? Özellikle yazarlık konusundaki yeni gelişmelere hazır mıyız? Tehditler ve imkanlar neler?

Bu sayımızın dosyasını yukarıdaki çerçevede oluşturduk. Sizlere dosyada yeni bilgiler sunuyoruz ama esas olarak yeni soru işaretleri oluşturmasını diliyoruz.

Söyleşi sayfalarımızda Halil Solak ve Ayşe Adem’i konuk ediyoruz. Tahlil sayfamızda ise İsmet Özel’in harika eseri 40 Hadis’i konuştu arkadaşlarımız.

Ercan Yılmaz’ın “İyi Yürekli Kağıt” serisini okuyor musunuz? Atlamamanız gereken sayfalardan olduğunu düşünüyorum. Yakında kitaplaşmasını bekliyoruz bu yazıların.

İçeride sizi onlarca “iyi kitap” ve nitelikli yazılar bekliyor. Eleştiri, değerlendirme ve önerilerinizi lütfen sosyal medya adreslerimizden ya da okur@okurdergisi.com’dan bize yazın.

Bir sonraki sayıda görüşmek üzere…

Son görüntülenen ürünler