logo

Oz Büyücüsü

Ürün Kodu: 9789751045379
Yazar: L. Frank Baum
YAYINEVİ: İnkılap Kitabevi
₺101,00

İnkılâp Kitabevi, Zülfü Livaneli seçkisine yine kült bir eser ile değer katmaya devam ediyor. Livaneli’nin önsözü ile taçlandırılan efsanenin bu yeni çevirisi, her yaştan insanın ufkunu aydınlatmaya önayak oluyor.

Oz Büyücüsü, Amerikalı yazar L. Frank Baum tarafından kaleme alınan ve ilk baskısı 1900’de yapılan masal türünde bir klasik. Her ne kadar büyülü bir gerçeklik sunması ve masal türünde olması sebebiyle çocuk kitabı olarak atfedilse de, her yaştan insanın okuyabileceği ve hem 1900’ler Amerika’sına hem de günümüz dünyasına dair değerli anekdotlar barındırıyor.

Çıkan bir kasırgayla birlikte fantastik bir diyara sürüklenen Dorothy ile arkadaşları Aslan, Korkuluk ve Teneke Adam’ın macerasını konu edinen kitap, iyiliğin, cesaretin, aklın ve kalbin sorgulandığı, din ve siyaset gibi oluşumların irdelendiği kült bir metin.

Fantastik dünyanın kapılarını aralarken okuyucusuna hem hayal kurduran hem de sorgulatan bu eser, her yaştan insanın mutlaka bir kere okuması gereken sayılı kitaplar arasında

L. Frank Baum

 

1856-1919 yılları arasında yaşamış Amerikalı çocuk kitabı yazarı. Rahat bir çocukluk geçirdi ve evinde öze4l eğitimler aldı. Her zaman sahneye ve senaryo yazarlığına ilgisi vardı. Hikâyecilik yeteneğini keşfetmesi üzerine 40 yaşında çocuk kitapalrı yazmaya başladı ve bu alanda kitapları döneminde oldukça ses getirdi. Oz Büyücüsü ile bu alanda popüler oldu. 14 cilt olarak yayımlanan kitap, beyaz perdeye taşındıktan sonra da geniş kitlelere ulaşmayı başardı.

 

Solmaz Kâmuran

 

Kitapları 20 farklı dilde, 20’yi aşkın ülkede yayımlanan Solmaz Kâmuran, İstanbul doğumlu. Göztepe Taşmektep’te, Kadıköy Maarif Koleji’nde, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde okudu. 11 yaşında TRT Çocuk Radyosu Hikâye Ödülü’nü kazandı. 17 yaşında, Yansıma dergisinde imzasını gördü. 14 yıl diş hekimliği yaptıktan sonra kendini tamamen edebiyata verdi. Profesyonel yazı hayatına, televizyon için belgesel metinleri ve gazetelerde gezi yazılarıyla başladı.

Son görüntülenen ürünler