logo

Resimlerle Türk Tarihi

Ürün Kodu: 9786056973338
YAYINEVİ: Sayfa6 Yayınları
₺348,00

Türkler, yalnızca yeryüzünün en eski uygarlıklarından biri değil aynı zamanda en köklü ve zengin kültürlerinden birine de sahip olan bir ulustur. Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olan bu ulusun gösterişli geçmişi pek çok millete nasip olmamıştır. Birçok Batılı milletten daha eski bir varlığa ve yazılı edebiyata sahip olan bu ulus, tarih boyunca çeşitli ülkelerde UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiş sanatsal eserler bırakmıştır. Bu kitabın eğitsel içerik danışmanlığı Pedagog Ayşen Oy tarafından yapılmış, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Batır tarafından da MEB müfredatına uygunluğu onaylanmıştır. MEB 5-6-7-8. sınıf müfredatına uygun olan kitabımız,  zengin Türk tarihinin kısa bir özetidir.

 

Yazar Özgeçmişi

 Dr. Erol Yorulmazoğlu

ABD doğumlu olup evli ve üç çocuk babasıdır. Medikal onkolog (kanser uzmanı) ve hematolog (kan hastalıkları uzmanı) olarak İllinois eyaletinin en büyük özel onkoloji grubunun ortaklarından biridir.

Yaşamının, ilkokuldan lise sonuna kadar olan zamanı Türkiye’de geçti. Anneannesi Nuriye İdil, 23 Nisanlarda çıkan Atatürk’ün bir fotoğrafında kucağında bulunan beyaz başlıklı kızdır. Onun babası 23 Nisan 1920 birinci dönem milletvekillerinden ve Kuvayı Milliyeci Sıtkı Gür’dür. Kocası da 1990’lı yıllarda TRT’nin “Cumhuriyet’e Kanat Gerenler” belgesel dizilerinden birinde işlenen ve Atatürk’ün California’ya eğitim için yolladığı yazarın dedesi Reşat İdil’dir. Dedesi, Atatürk’ün sağladığı olanaklar ile Berkeley’den ziraat mühendisi olarak gelip Manisa’dan başlayarak savaş sonrası ilk bağcılığı başlatan kişidir.

Yorulmazoğlu, Türk Amerikan derneklerinde çeşitli görevler yapmıştır. Bir doktor ve eğitimci olarak Chicago’daki Türk Amerikan Okulunda bir süre tarih öğretmeni sıfatı ile gönüllü çalışmıştır.

Çok yönlü bir gezgindir, Orta Asya’daki birçok tarihi yeri ziyaret etmiştir. Türk tarihi üzerine yetişkinlere ve çocuklara ders vermekten zevk almaktadır. Türkiye dışında yaşayan Türk gençlerini, kültür ve tarihlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak amacıyla eğitmek konusunda tutkuludur.

 

Son görüntülenen ürünler