logo

Roma Sanatı

Ürün Kodu: 9786256931367
Yazar: Paul Zanker
YAYINEVİ: Runik Kitap
₺80,00

Roma’nın büyük bir imparatorlugun merkezi hâline gelmesiyle birlikte Roma sanatı da kendine özgü nitelikler kazanmıstır. Paul Zanker’in ustaca sunumu, Yunan kültürünün benimsenmesinin oynadıgı rolü ve umumi yahut hususi yerlerin sanat dünyalarının Cumhuriyet ve İmparatorluk döneminde nasıl gelistigini gösteriyor. Bunu yaparken, tasvirlerin kendi tarih baglamlarında ilettikleri mesajlarla bizim için konusmalarını saglıyor.

 

Bu kitap Roma’nın sanatını, tarihi kosullarını, kamusal ve özel hayattaki islevlerini tanıtmanın yanında, Romalıların MÖ 3. yüzyıldan itibaren Yunan kültürünü nasıl kapsamlı bir sekilde benimsediklerini ve aynı zamanda kendilerine has bir görsel dil tasarladıklarını gösteriyor. Siyasi alan, mezar kültürü ve Roma villaları imgelerinde görüldügü üzere Roma Sanatı okura genel bir manzara çizip Roma İmparatorlugu’nun merkezinden periferik bölgelerine doğru bir bakış sunuyor.

Ömer İpek

 

İstanbul’da doğdu. Türkiye’de aldığı hukuk lisansından sonra Viyana Üniversitesi’nde eğitimine devam etmiş, Türkiye’de ayrıca felsefe alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Hâlen Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı’nda Hukuk Müşaviri olarak görev yapmakta olup aynı zamanda İstanbul Üniversitesi’nde Türk-İslam Düşüncesi anabiliim dalında doktoroa çalışmasını sürdürmektedir. İlgi alanları arasında Klasik Türk Müziği, Türk-İslam Sanatları, Düşünce Tarihi Bulunmaktadır. Çeviri olarak yayımlanan bazı eserleri şunlardır : Alaturka: Türk Müziğinde Bir Üslup, Engizisyon, Yunan Sanatı, Roma Sanatı.

 

 

 

 

 

Paul Zanker

Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nde Klasik Arkeoloji emekli profesörüdür. Roma’daki Alman Arkeoloji Enstitüsü’nün müdürlüğünü yapmış ve Pisa’daki Scuola Normale Superiore’de antik sanat tarihi profesörü olarak ders vermiştir. C.H. Beck Yayınevi tarafından yayımlanan kitapları: Augustus und die Macht der Bilder (5. baskı, 2008), Die Maske des Sokrates (2. baskı, 1998) ve Die römische Stadt (2014).

 

 

Son görüntülenen ürünler