logo

Tarçınlı Kuskus

Ürün Kodu: 9786057017840
Yazar: Esa Koester
₺125,00
1984 Berlin doğumlu Alman yazar Elsa Koester ilk romanı Tarçınlı Kuskus'ta gazeteci ve aktivist olarak edindiği deneyimlerden ve ailesinin farklı kültürel geçmişlerinden yararlanarak Bellanger ailesine mensup üç kuşaktan kadının hayatını bir kültürlerarası diyalog örgüsüyle sosyo-politik arka planıyla göçmenlik kadınlık kimlik politikaları küreselleşme milliyetler aidiyetler ve tabii ki efsanevi yemekler etrafında örülü hikâyeleriyle ele alıyor.
Tunus Fransa ve Almanya üçgeninde son derece canlı ve kıvrak bir dille sürekli değişen anlatıcı perspektifleriyle ilerleyen roman kaderleri sosyal çalkantılar ve krizlerle belirlenen güçlü kadınların iç içe geçen büyüleyici hikâyelerini anlatırken Tunus'un bağımsızlığı Paris'teki 68 olayları ve mülteci krizi gibi Avrupa'nın yakın tarihindeki birkaç önemli olaya da odaklanıyor.
Son yıllarını Paris'teki dairesinde kitap okuyarak geçiren yüz yaşını aşmış Fransa doğumlu "Mamie" lakaplı Lucile Tunus'ta doğan kızı Marie ve bu iki bağımsız yaralı kadının hatıraları arasında kaybolan aileyi birbirine bağlayan duygusal bağları çocukluğunu ve kimliğini arayan Berlin doğumlu torunu Lisa.

Tarçınlı Kuskus psikolojik derinlik duygusal sıcaklık empati hikâye anlatma zevki ve çekici karakterlere dolu sürükleyici ve çağdaş bir Avrupa romanı.
Yazar Hakkında:
Fransız bir anne ve Alman bir babanın çocuğu olarak 1984'te Berlin'de dünyaya gelen Elsa Koester edebiyat ve siyaset biliminin yanı sıra sosyoloji okudu. On beş yıldan fazla bir süredir toplumsal hareketlerde aktif olan yazar haftalık gazete Der Freitag'da politika alanında editör olarak çalışmaktadır. Almanya'da son yıllarda alevlenen "kimlik ve vatan" tartışmaları Koester'in gazeteci ve aktivist olarak farklı kültürel kimliklerden edindiği deneyimlerden hareketle otobiyografik izler de taşıyan Tarçınlı Kuskus adlı ilk romanını kaleme alması için esin kaynağı olmuştur.

Son görüntülenen ürünler