logo

Tarihten Günümüze Boşanma

Ürün Kodu: 9786057005540
₺30,00

Neslin devamını sağlayan ve tüm toplumlarda nesilden nesile aktarılan pek çok yaşanmışlığın taşıyıcısı olan aile; toplumların, milletlerin âdeta bir yansımasıdır. Pek çok sosyal mesele, aile ölçeğinde başlar ve büyür. Yine pek çok olumlu gelişme; önce aileden neşet eder, ailede temellenir ve topluma yansır. İşte bütün bu mühim fonksiyonları sebebiyle bütün kültürlerde, geleneklerde ve dinî öğretilerde boşanma konusu ele alınmış ve çerçevesi belirlenmiştir.

Bu çalışma; özellikle yaşadığımız çağda insanların aile kurmada ve aileyi devam ettirmede ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmalarının nedenlerini, boşanmaları ve aile ilişkileri üzerine yapılan araştırma ve analizleri, boşanmanın dinî boyutunu ve devletin tüm birimleriyle bu süreci yaşayan ailelere nasıl destek verdiği hakkında detaylı bilgileri içermektedir. Alanında uzman kişilerin çalışmalarıyla ortaya çıkan bu kıymetli eser, boşanma konusuna daha dikkatli bir gözle bakmamıza yardımcı olurken ailelerimizde yaşanan problemleri çözebilme kabiliyetimize katkı sunmayı amaçlamaktadır.

Öznur Özdemir Kimdir?

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde doğmuştur. Üniversiteye kadar olan eğitimini burada tamamlamıştır. 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü kazanmış ancak 2006 yılında bölüm değiştirme kararı almış ve 2009 yılında aynı üniversitenin Tarih bölümünden mezun olmuştur. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Tarihi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. “Fatih Döneminde İstanbul’un İslâmlaşma Süreci (İskân, İdare ve İmar Açısından)” adlı tezi ile buradan mezun olmuştur. 2016-2018 tarihleri arasında İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde araştırma için bulunmuş ve SLCS bölümünde eğitim almıştır. 2019 yılında Sakarya Üniversitesi’nde “Modern Dönem Batı Literatüründe Abbasî İhtilali” adlı tezi ile doktor unvanını almıştır. “İslâm Tarihinde Emeviler ve Abbasiler Dönemi”, “İlk Dönem İktisadî Yapı”, “İslâm İktisat Tarihinde Vakıf Kurumu”, “İslâm Tarihinde Kadın” gibi çeşitli alanlarda çalışmaları ve yayımlanmış üç kitabı bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk annesi olan Özdemir, hâlen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Tarihi Bölümü’nde görev yapmaktadır.

Hülya Terzioğlu Kimdir?

İlk ve orta öğrenimini Çorum ve Tokat’ın ilçelerinde tamamlamıştır. 1991 yılında girdiği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1996’da mezun olmuştur. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslâm Bilimleri Anabilim Dalı, Kelam Bilim Dalı’nda başladığı “Kadı İyaz’a Göre Peygamber’in Dindeki Konumu” isimli yüksek lisansını 1998’de tamamlamıştır. Aynı enstitüde “İslâm İnançları Açısından Din-Dünya İlişkisi” konulu doktora çalışmasını ise 2004 yılında bitirmiştir. İstanbul’da özel bir eğitim kurumunda uzun yıllar idarecilik ve öğretmenlik de yapan Terzioğlu’nun; “İslâm’da Dünya-Ahiret Dengesi”, “Filozoflar, Kelâmcılar” ve “Sufilere Göre Allah’ın Varlığı İsbat-ı Vacib Ahmed Nuri (Süleyman Akkuş ile birlikte)” ve “Dinî İstismar Boyutuyla 15 Temmuz Darbe Girişiminin Arka Planı” ve “Matüridî’de Kadın Algısı Tevilatü’l-Kur’an Bağlamında Bir İnceleme” adlı yayınlanmış dört kitabı, hakemli dergilerde yayınlanmış çeşitli makaleleri, ulusal ve uluslar arası sempozyumlarda sunduğu tebliğleri ve ansiklopedi maddeleri bulunmaktadır. Terzioğlu, 2013 yılından beri Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak akademik hayatını sürdürmektedir. Evli ve Ahmet Kaan isimli bir erkek evlat annesidir

Son görüntülenen ürünler