logo

Yara Sızlar

Ürün Kodu: 9786258208474
₺75,00

“Öyküleri birer birer okudukça benzer duygu ve düşünceleri ifadelendirmenin çok çarpıcı örnekleriyle karşılaştım. Kökünü tarihten alan, insanlığın nisyan ile malul hafıza mezarlığına gömülmüş gerçeklerini, derin yaralarını, acılarını, yitiklerini bulup çıkarma, güncel kılma girişimi birçoğu. Ve ben edebiyata yansıtılma başarısına hayran oldum doğrusu. Don Kişotvari destansı direnişleri getiriyor okurun önüne. “Kendine ait olmayanı başkasına lütfetmek kimin tekelindedir?” sözleri çokça düşündürebilir bizim memleket insanını. Çünkü yazar, bu öykünün evrensel içeriğini, Marks’ın sözleriyle birleştirerek ulaştırıyor bizlere: “Özgürlüğün anlamını Kafkas dağlılarından öğrenin, onlardan ders alın” diyerek... “

(Önsözden - Mukaddes ERDOĞDU ÇELİK)


"Yara Sızlar", İdris Erdoğdu'nun edebi yeteneğini gözler önüne seren bir başyapıt. Her bir öykü, derinlikli karakterleri ve dokunaklı anlatımıyla sizleri etkileyecek. İdris Erdoğdu'nun güçlü kalemi, sayfalardan yüreğinize dokunacak ve hislerinizi coşkulu bir dansa dönüştürecek..

1971 yılında   Erzurum İli, Şenkaya İlçesi, Gezenek Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokul ve lise eğitimin Erzurum’da tamamladı. Atatürk Ün. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Anadolu Ün. Sınıf Öğretmenliği ve Sosyoloji bölümlerinde lisans eğitimleri aldı.  Eğitimci. Uzun yıllar Bandırma’da yaşadı. “İnisan Öyküleri”  isimli bir öykü kitabı var.

2018 Alt Kitap Öykü Ödülü 1.’lik, 2020 Halide EDİP Öykü Seçkisi’nde ve 2019 ve 2021 Ümit KAFTANCIOĞLU Öykü ödüllerinde dereceye layık görüldü. Tersakan Sanat,  Lacivert Şiir ve Öykü dergisi, Notos Edebiyat dergisi, İshak edebiyat, Mahal Edebiyat, Kayıp Rıhtım, Oggito, Edebiyat haber gibi edebiyat dergilerinde öyküleri yayınlanmaktadır.  Evli. Hélin’in babası, Merih’in eşidir. Halen Datça’da öğretmen olarak çalışıyor ve yaşıyor.

Yazarın Diğer Kitapları

Son görüntülenen ürünler