logo

Yokuş Yukarı Hayatlar

Ürün Kodu: 9786256864078
₺75,00

Her kitabın bir de kendi öyküsü vardır. İçinde barındırdıkları gibi onların nasıl oluştuğu da merak unsurudur. Bu kitaptaki öyküler ne tamamen gerçek ne de büsbütün hayal ürünüdür. Gerçekleri insan dışı varlıkların gözünden de okuyacaksınız. Böyle bir seçimi neden yaptığıma gelecek olursak şöyle özetleyeyim. İnsan duygusal bir varlıktır. Olaylara kendinden bir şeyler katma ihtimali yüksektir. Oysa ben öykülerimi dışarıdan seyreden bir gözle yazmak istedim. Tabii bu her öykü için geçerli değil.
Öykülerdeki mekânların çoğu çevremde ya da yaşadığım şehirlerde var olan yerler. Fakat o mekânları da olduğu gibi aktarmadım. Bazı mekânlar, manzaralar olmasını istediğim yahut da geçmişte gördüğüm bir kesitten ibaret.
Öyküleri kurgularken bazen yaşanmışlığın sınırlarını yani öykünün sınırlarını zorlamaya çalıştım. Öyle ki bir masalı andıran kovalamacalar çıktı ortaya. Burada hayal gücüm ve çocukluğumda yaşlılardan dinlediğim “hikâyeler” yardımcım oldu diyebilirim.

Aydın KAYABAŞI

YAZAR HAKKINDA

1993 yılının Ağustos ayında Tokat’ın Erbaa ilçesinde doğmuşum. Liseyi bitirene kadar bu ilçede yaşadım. Sonrasında Ankara Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimimi tamamladım. Üniversiteden sonra hayata tutunma çabalarıma Ankara’dan başladım. Yaptığım geçici işler sayesinde çoğu ilçesini ve semtini tanıma fırsatım oldu bu şehrin. Öykülerime de çokça yansıdı elbette. Garsonluk, çocuk tiyatrosu, inşaat işçiliği, satış temsilciliği gibi farklı işlerde çalıştım. Saz çalmayı ve türkü söylemeyi severim. Şu anda Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde bir köy okulunda öğretmenlik yapıyorum. Mesleğe başlayalı 5 yıl oldu. Evliyim ve bir kız babasıyım. 

Yazmaya lise yıllarında başladım. O yıllarda daha çok şiirimsi yazılar kaleme alsam da bunları pek beğenmedim. Sonrasında ise öykü yazmaya başladım. Bu türde daha başarılı olduğumu düşünüyorum. Öykülerim, basılı ve dijital platformlar olmak üzere birçok dergide yayımlandı.  Ayrıca Kar Öykü dergisinde editörlük yapıyorum. Diğerkâm derginin ise yazar kadrosunda yer alıyorum. Bunun yanı sıra yeni kurulan Feveran Edebiyat dergisinin genel yayın yönetmenliğini üstlenmiş bulunmaktayım.

Son görüntülenen ürünler