logo

Çözümlü Alıştırmalarla Arapça Dil Bilgisi

Ürün Kodu: 9786057424945
₺172,00

Lisans düzeyinde Arapça dilbilgisi öğrenimine ilk kez başlayanlara yönelik olarak hazırlanmış olan bu kitap, Arapça dilbilgisi kurallarını basitten zora doğru konu anlatımlarıyla, konuyla ilgili alıştırmalar ve bu alıştırmaların cevaplarıyla işleyen bir kitaptır.


Sarf ve nahiv konularının bir arada sunulduğu bu kitapta konular, bir sonraki konu için gerekli ön bilgiler dikkate alınarak sıralanmıştır. Örneğin, sıfat tamlaması konusundan önce ism-i fâil, ism-i mef’ûl, sıfat-ı müşebbehe gibi sıfat türünden kelime grupları ele alınarak konu için
öncelikli bilgiler işlenmiştir. Yine mansûb mastarlarla elde edilen mef’ûlun mutlak, mef’ûlun leh gibi konulardan önce mastar konusu işlenmiş, böylece bu konularla ilgili alt yapı hazırlanmaya çalışılmıştır. Ayrıca konuların sıralanışında modern Arapça’da en çok kullanılan dilbilgisi konuları öncelikli olarak verilmeye çalışılmıştır. Modern Arapça’da çok sık kullanılmayan dilbilgisel yapılar, detaylara girilmeden ele alınmıştır.


Lisans eğitimi boyunca öğrencilerin öğrenme eğilimleriyle ilgili edindiğimiz tecrübeleri de dikkate alarak konularla ilgili özellikle en-Nahvu’l-Vâdıh kitabından alınmış alıştırmalar ve bu alıştırmaların cevapları da kitapta sunulmuştur. Alıştırmalarda verilen cümleler harekelenmiş ve bütün cümleler Türkçe tercümeleriyle birlikte verilmiştir.


Özellikle Üniversitede eğitim alan lisans öğrencilerine dört yıl boyunca dilbilgisi derslerinde verilen Arapça dilbilgisi konuları esas alınarak hazırlanan bu kitap, ihtiva ettiği çok sayıda cümle ve tercümeleriyle Arapça öğrenenlerin kelime dağarcığına da katkı sunacaktır.




Gayret bizden, başarı Allah’tan…

Son görüntülenen ürünler