logo

Dalında Öyküler

Ürün Kodu: 9786057234506
Yazar: Ali Bektaş
₺70,00

Zamanın ve teknolojinin baş döndüren hızı doğayı, yaşamı, insanı hızla dönüştürüyor, benzeştiriyor. Duyguların, fikirlerin hatta kitapların mekanikleştiği bu çağda sevginin, hoşgörünün, duygudaşlığın yanında saf tutanları bir ağacın gölgesinde, bir dağın yamacında, bir kitabın sayfalarında görmeye öyle ihtiyacımız var ki! Çok şeyimizi dönüştüren yapay zekâya hislerimizi de tamamen teslim ettiğimizde dünyayla birlikte gönüllerimiz de çölleşecektir. İçimizdeki kıpırtı, kalbimizdeki çarpıntı, nehirdeki akıntı son bulduğunda yıkıntılar arasında birbirimizin sesini duyamayacağız belki de. Ama karamsarlığa geçit yok! Bu kitaba dokunup gözlerini sözlerimizle buluşturduğuna göre yalnız değiliz, yalnız değilsin. Umut yine bir kitabın sayfalarında filizleniyor. Ne mutlu!

 

            On dört yazar, dalında on dört öyküyle On Dört Şubat Dünya Öykü Gününden, aşkın gününden; kelimelerin ve sevginin gücüyle sana sesleniyor.

 

            Umut mavide, insan sevgide, öykü dalında güzel.

            Her mevsim ayrı bir lezzetle, her gün yeni bir dirençle

            “Dalında Öyküler” seninle.

 

YAZARLAR:

Adnan GERGER

Ali BEKTAŞ

Aylin SÖKMEN

Ayşe Hicret AYDOĞAN

Damla KARAKUŞ

Esra KAHYA

Figen YILDIZ

Gönül ÇATALCALI

Hüseyin KILIÇ

Meltem TERZİOĞLU

Nuran Uzun TURAN

Nuay ELÇİN

Özge DOĞAR

Uğur PORTAKAL

 

Derleyen:

Ali BEKTAŞ, 1982 Ankara doğumludur. Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olup, aynı okulda Siyaset ve Sosyal Bilimler alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Öykü, deneme ve kitap inceleme türündeki yazıları çeşitli dergilerde yayımlanmıştır. “Okudukça Güzelleşeceğiz” parolasıyla kurduğu www.romanoku.org adresinde birçok yazar arkadaşıyla birlikte içerik üretmeye    devam etmektedir. Sosyal medyada yazarlarla çok sayıda canlı edebiyat sohbeti gerçekleştiren Bektaş, bir TV kanalında “Ali Bektaş ile Güzel Olan” isimli programı da hazırlayıp sunmaktadır. “Romanoku Yayınları”nın ilk kitabı olan “Dalında Öyküler”i derlemiş ve aynı kitapta “Romantik İttifak” adlı öyküsüyle yer almıştır. Hâlen Ankara’da bir beyaz yakalı olarak yaşama tutunmaya ve edebiyatla soluk

almaya çalışmaktadır. “Gün Yüzü” yazarın ilk romanıdır.

Yazarın Diğer Kitapları