logo

Ortadoğu ve Sovyetler Birliği Su Diplomasisi Sovyet Dönem ve Sonrası

Ürün Kodu: 9786057154316
Yazar: Özden Bilen
YAYINEVİ: Frekans Yayınları
₺100,00

Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle tüm dünyada kartlar yeniden dağıtıldı. Bu sırada birçok coğrafya, tarifi zor kan ve gözyaşına sahne oldu. “Kaderi” savaşlar ve istikrarsızlık olan Ortadoğu ise bu sıkıntılardan en çok nasibini alan bölge olarak yine tarihi kayıtlarda en üst sıralara oturdu.

Libya, Suriye ve Irak’ın içine düştüğü kanlı tabloya bakıp neden böyle oldu sorusuna cevap olarak bu ülkelerin baskıcı siyasi rejimleri, mezhepçilik, dış müdahaleler ve tarihi pek çok sebep sayılabilir.

Elinizdeki bu kitabın amacı; söz konusu konularda kapsamlı bir inceleme yapmak, süreçlerle ilgili kronolojik bir anlatı sunmak değil, bir uzmanın, uzmanlık alanlarıyla ilgili, bireysel gözlemlerini özyaşam ile tarihin buluştuğu bir “anlatı” biçiminde aktarmaktır.

Büyük zaman farklarıyla oluşan olayların izini sürmek için “geleneksel anlatıdan” farklı bir yaklaşımla zamanın kronolojik akışından saparak, atıflar yaparak, geçmiş ve geleceğe yönelmek gerekebilir.

Okur da kitap boyunca; “kronolojik sapma” olarak adlandırılan geriye dönüşler ve ileriye yolcuklarla zaman zaman karşılaşmakta ve “anlatı” çerçevesinde zamanda bir yolculuk yapmaktadır.

Özden Bilen, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün çeşitli kademelerinde uzun yıllar hizmet verdikten sonra Genel Müdür olarak atanmıştır. Ortadoğu Su Sorunları ve Türkiye’nin Su Gündemi konusunda çok sayıda yayını bulunan yazar, Ortadoğu ülkeleri ve Sovyetler Birliği’nde yaptığı teknik ziyaretleri günümüze yansıyan toplumsal ve siyasal gelişmeleri de kapsayacak şekilde ele almaktadır. Yaşadığımız olayları bir mühendisin bakış açısıyla değerlendirmek için su yolculuğuna katılmaya hazır mısınız?

Son görüntülenen ürünler