logo

Yanık Kitap Kokusu

Ürün Kodu: 9786057026774
YAYINEVİ: Sumru Yayınevi
₺100,00

"Ben kimim?" sorusu insanın hayat yolculuğunun vazgeçilmez eşlikçisidir. Bu soruya verdiğimiz cevaplar üstüne düşünmek, insanın benlik algısını derinleştirmesinin en önemli kaynaklarından birisidir. Yine de birçok kişi önce ailenin, sonra yakın çevrenin, ardından eğitim sistemi aracılığıyla toplumun kendisine sunduğu hazır cevapları kullanmayı seçer. Bu risksiz, rahat ama sıradan yoldur.

 

Kimileriyse yolunu kendi çizmeyi, kendi olmayı arzular. Dışarıdan bakıldığında çok saygıdeğer görünen bu tavrın toplum tarafından çoğu zaman tepkiyle karşılandığını görürüz. Bu durumda kim olduğunuza dair kendi cevaplarınıza göre mi yaşarsınız yoksa sevdiklerinizi üzmemek hatta kaybetmemek adına benliğinizden taviz mi verirsiniz?

 

Yanık Kitap Kokusu 12 Eylül, başörtüsü tartışmaları, birey-aile ilişkisi ve kadınların sorunları ekseninde "Ben kimim?" sorusunu sormaya okurlarını teşvik eden, kışkırtıcı bir roman.  

 

 

 

 

 

 

 

Işıl Kafkaslı

 

1966 yılında Kars’ta doğdu. Ortaöğretimini Kars’ta tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Ön Lisansını yüksek onur belgesiyle tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi (AUZEF) Sosyoloji bölümü son sınıf öğrencisi.

 

İstanbul’da özel bir üniversitede Arapça öğretmenliği üzerine iki yıl eğitim aldı. Özel hocalardan ve kurumlardan Arapça, tefsir ve fıkıh dersleri aldı. Bu konular üzerine uzun yıllar ders verdi.

 

Arapça ve Osmanlıca biliyor.

 

Mühendislik mesleğini devam ettiriyor.

Evli ve bir çocuk annesi.

Son görüntülenen ürünler