logo

Ruhsuzluk & 2021 Yılının Baskın Duygusu

Ürün Kodu: 9786057466846
₺160,00

 

UMUT VAR OLMA SAVAŞININ ADIDIR
Günümüzde yaşamak geçmiş zamanlara oranla daha zor. İnsanın yaşamla başa çıkabilmesi için kaygı, yalnızlık, seçme ve sorumluluk konularıyla yüzleşmesi gerek. Varoluş sorununu çözmesi, yaşadığı çevreyi ve dünyayı anlamlandırması ile mümkün. Bunun için iki rehberi var; din ve felsefe. İnsanın yaşama bakışı yıllar içinde değişiyor. Çünkü insanın biyolojik yaşamının yanında içinde bulunduğu sosyo – psikolojik bir süreç var. Bu nedenle insanın bilgilenme ihtiyacı her geçen gün artıyor, ancak bilgiye ulaşmak da yetmiyor, onu işlemek ve yaşama geçirmek gerek. Bu süreçte yaşamı sorguluyor ve anlamlandırmaya çalışıyoruz. İnsan doğuştan mı “insan” olarak doğuyor? Yoksa içinde bulunduğu topluma göre mi “insan olma niteliği” kazanıyor? Toplumun ahlak kurallarına uyan “ahlaklı” insan olmalı? Yoksa kendi inandığı değerler nedeniyle doğruyu yapan, yani “etik” davranan insan mı olmalı?

2020’den itibaren, geçmişten çok farklı olarak, sonrasını öngöremediğimiz bir dünyada yaşamaya başladık. Hem de çok kısa bir süre içinde bu noktaya geldik. Geleceği tahayyül edemiyoruz, plan yapamıyoruz, daha önce hiç yaşanmamış bir süreçte, ne yapacağını bilmez haldeyiz. Güçlü psikolojinin en önemli ayaklarından biri olan “umut” azalıyor, hatta kayboluyor. Umut insanı gençleştirir, kişinin enerjisini yüksek tutar. Umut var olma savaşının adıdır; bu nedenle umudu kaybetmek yaşama heyecanını, iradesini kaybetmek demektir.

 

Yazar Hakkında:

Çanakkale’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da, yükseköğrenimini ise Ankara’da Kimya Mühendisi olarak tamamladı. Londra’da İngilizce dil eğitimi gördü. Satış & Pazarlama, İletişim ve Finans alanlarında İngiltere ve ABD’de eğitim aldı. Wyeth International, The Shell Company of Turkey ve Eastman Chemical International’da yönetici olarak görev yaptı.

 ABD’den dönüşünde, Eastman İstanbul Ofisini kurarak, Türkiye ile birlikte Yakın ve Ortadoğu ülkelerinde satış & pazarlama yönetim sorumluluğunu üstlendi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde, ekonomi ve iletişim dersleri ile birlikte çeşitli konularda konferanslar verdi. Köşe yazarı, konuşmacı ve panelist.

Çalıkoğlu’nun daha önce yayınlanan; “Önce Birey Olmalı”, “Dünya Dönüşürken CHP Ne Yapıyor?” ve Recep Tayyip Erdoğan “USTALIK DÖNEMİ” adlı kitapları bulunmaktadır.