logo

Karanfilin İzi Kaldı

Ürün Kodu: 9786057234575
Yazar: Erman Şahin
₺75,00

Sanki yeryüzünün yitirdiği gerçek, bu cümlede saklıydı:

“Dünya, yalnızların ve yüreğini kaybetmemek için aklını yitirenlerin trajedisidir.”

 

Karanfilin İzi Kaldı sade ve akıcı anlatımıyla hem toplumsal buhranı hem de  bireyin bunalımını aynı köprüde buluşturuyor.

 

Erman Şahin, okutulmayan kız çocuklarını, hayattan koparılan kadınları, savaşların gölgesinde verilen yaşam mücadelesini, hiç dönmeyecek olanlar için tutulan yasları, ayrılan yollara rağmen tükenmeyen umutlu bekleyişleri, geride kalanların kabuk tutmayan yaralarını on dört bağımsız öyküde bir araya getiriyor.

“Herkes tavanı göğe bakan bir hücrede zaman öldürüyor.” diyen yazar, aynı gökyüzünün altındaki bu koca hücrede, farklı yaşam mücadelesi veren insanları tanımaya ve öldürülen zamana tanık olmaya davet ediyor okurlarını.

 

 

            ERMAN ŞAHİN, aslen Elâzığlı olup Diyarbakır-Ergani’de dünyaya gelmiştir. Şahin, Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden mezun olmuş ve aynı alanda Mersin Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Beyaz yakalı olarak Ankara’da çalışma hayatını sürdüren yazarın öykü ve şiirleri çeşitli edebiyat dergileriyle dijital edebiyat platformlarında yayımlanmıştır. “Karanfilin İzi Kaldı” ilk kitabıdır.